Life is a gift, live it well

Q:  When did we give our power away to the world outside of us? 

A: When we were kids.

Q: How do we get our power back?

A: Through feeling, which creates healing; and turning our attention inwards.

Q: Am I  a prisoner of my thoughts?

A: If you believe your thoughts, yes.

Q: Am I a prisoner of my obsessions?

A: If you believe your thoughts, yes.

Q: Am I a prisoner of my body?

A: If you believe your thoughts, yes.

Q: Am I a prisoner of my addictions?

A: If you believe your thoughts, yes.

Q: Who am I?

A: Whatever you believe you are, you are.

Q: What if these thoughts don’t mean anything?

A: … ???

Q: Is life a problem to be solved?

A: Life is a gift, live it well.

Comments

Bart Hulst
6 July 2019 at 01:04

Nice, mooie tekst in deze post (volgens mij heb ik het al eens eerder ergens gelezen)…., Lucie, denk dat je wel Nederlands spreekt.
Ik typte het woord ‘massage’ in en werd naar deze /jouw site gebracht.
Grappig….ook……die foto met allemaal stukjes ‘jij’.
Maar goed ….de ‘aanmoediging’, want zo wil ik het omschrijven, ‘Life is a gift, live it well’…..zegt ook veel….van wie hebben we het geschenk gekregen…hoe leef je het ‘well’ (goed?) Kan me voorstellen dat je kan zeggen…je ‘weet’ het, innerlijk, of; ‘je voelt het wel’…..mijn ervaring is dat het niet zo ‘simpel’ is…als in zo’n stkje tekst, ook al is de intentie mooi en waarschijnlijk vanuit Liefde geschreven/gedaan.
Het deidentificeren met mijn ‘mentale representatiesysteem’ ervaar ik als een grote…..lastige levenstaak……je mag de ‘strijd’ opgeven, zei een medium eens tegen me……ik merk steeds meer waar, wanneer ik strijd…..het hoe en waarom lijkt ook duidelijker…..maar het echt stoppen blijkt een bijna onmogelijke….worsteling…….de zelfafwijzende patronen in dat systeem zijn zo …….dwingend……het deidentificeren vraagt steeds (zo lijkt het) om meer aanwezigheid…..en liefdevol gewaarzijn….beide lastig te ‘trainen’ ‘zijnsessenties’. Ze zijn er al….tsja…..

Ik weet niet waarom ik je dit allemaal schrijf……lijkt me leuk om wat ervaring uit te wisselen…..en
geef je eigenlijk massages?

groetje Bart  9 July 2019 at 16:29

  Hi Bart…

  Dank je voor je bericht, leuk om over te hebben:

  “‘Life is a gift, live it well’…..zegt ook veel….van wie hebben we het geschenk gekregen”
  – volgens mij hebben wij deze geschenk gekregen o.a. van onze ouders, voorouders, en wie weet allemaal nog meer, in ieder geval tot aan de oceaan…

  …hoe leef je het ‘well’ (goed?)
  – voor mij to live it well betekend dat ik leef vanuit mijn waarheid. Zo goed als ik kan. Wat is continu aan verdiepen. Voor mij is dit ook meer en meer vanuit onvoorwaardelijk liefde voor mijzelf. Alle delen wat ik heb afgewezen nu te omarmen. Uit de oorloog met mijzelf te stappen.

  Kan me voorstellen dat je kan zeggen…je ‘weet’ het, innerlijk, of; ‘je voelt het wel’…..mijn ervaring is dat het niet zo ‘simpel’ is…als in zo’n stkje tekst, ook al is de intentie mooi en waarschijnlijk vanuit Liefde geschreven/gedaan.

  Mijn ervaring hierin is dat mijn hoofd het nooit kan weten. Kan alleen meer ingewikkeld maken. Daarom schrijf ik dit. Voor mij was het zo’n openbaring – These thoughts do not mean anything.

  Het deidentificeren met mijn ‘mentale representatiesysteem’ ervaar ik als een grote…..lastige levenstaak……je mag de ‘strijd’ opgeven, zei een medium eens tegen me……ik merk steeds meer waar, wanneer ik strijd…..het hoe en waarom lijkt ook duidelijker…..maar het echt stoppen blijkt een bijna onmogelijke….worsteling…….de zelfafwijzende patronen in dat systeem zijn zo …….dwingend……het deidentificeren vraagt steeds (zo lijkt het) om meer aanwezigheid…..en liefdevol gewaarzijn….beide lastig te ‘trainen’ ‘zijnsessenties’. Ze zijn er al….tsja…..

  Voor mij was de Zen Coaching opleiding de grootste cadeau wat ik ooit mijzelf hebt gegeven. Om uit de oorloog te stappen.

  Ik weet niet waarom ik je dit allemaal schrijf……lijkt me leuk om wat ervaring uit te wisselen…..
  Dank je wel dat je schrijf.

  en
  geef je eigenlijk massages?
  Vroeger… niet meer. Maar ik geeft wel waanzinnig fijne Resistance Stretching lessen in Castricum! En in de zomer vakantie gaan we ook mashing doen:
  https://www.youtube.com/watch?v=e_U6W3AOcak

  Groejtes,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *